Tethys Oil aktie: Investera i Framtidens Energi

tethys oil aktie

Aktieinfo

Tethys Oil är listad på Nasdaq Stockholm med ticker TETY. Aktien handlas på Mid Cap-segmentet, vilket indikerar att företaget har en medelstor marknadskapitalisering. ISIN-koden för Tethys Oil-aktien är SE0001606902. Aktien är en del av sektorn Utilities under kategorin Energiutvinning och -distribution.

Påverkansfaktorer

Aktiekursen för Tethys Oil påverkas av flera faktorer. Råoljepriset är en av de mest betydande faktorerna, liksom den globala efterfrågan på energi. Geopolitiska händelser, särskilt i Mellanöstern där företaget har sin huvudsakliga verksamhet, kan också påverka kursen. Företagets egna prospekterings- och produktionsresultat, samt förändringar i lagstiftning och miljöregleringar, kan också ha en direkt inverkan på aktiens värde. Investerarnas sentiment och marknadsrörelser spelar även de en roll.

Om företaget

Tethys Oil är ett svenskt oljebolag grundat år 2001 med fokus på prospektering och produktion av olja. Företagets strategi är att upptäcka och utveckla olje- och gasreserver i områden med hög potential. Tethys Oil har byggt upp en betydande portfölj av tillgångar huvudsakligen i Oman. Företaget är noterat på Stockholmsbörsen och har sitt huvudkontor i Stockholm, Sverige.

Tjänster

Tethys Oil erbjuder i huvudsak prospektering, utveckling och produktion av olja. Företaget deltar i olika faser av oljeutvinningsprocessen, från initial prospektering och utvärdering av potentiella fyndigheter, till utveckling och produktion av kommersiellt gångbara oljeprojekt. Tethys Oil kan också involvera sig i joint ventures och partnerskap med andra oljebolag för att dela resurser och expertis.

Geografisk närvaro och kontor

Tethys Oil har sin huvudsakliga geografiska närvaro i Oman, där företaget äger intressen i flera oljeblock. Block 3 & 4 är de mest produktiva, där företaget har säkerställt betydande oljeproduktion. Företaget har sitt huvudkontor i Stockholm, Sverige, och kontor i Oman för att stödja sina operativa aktiviteter. Tack vare sin närvaro i regionen kan Tethys Oil effektivt hantera sina tillgångar och driva framgångsrika prospekterings- och produktionsprojekt.

Rulla till toppen