Bilia aktie: Investera i en ledande bilservicekedja

bilia aktie

Aktieinfo

Bilia AB är noterad på Nasdaq Stockholm, en av de större börserna i Sverige. Aktiebolagets ticker är BILI. Aktien är en del av Mid Cap-segmentet, vilket innebär att det är ett medelstort företag sett till börsvärdet. Aktien handlas i svenska kronor (SEK).

Påverkansfaktorer

Kursen för Bilia-aktien påverkas av flera faktorer. För det första påverkas den av företagets finansiella resultat, såsom kvartals- och årsrapporter. Makroekonomiska faktorer som ränteläge, inflationsnivåer och arbetslöshet påverkar också aktiekursen. Bilindustrin som helhet samt förändringar i konsumenternas beteendemönster, exempelvis ökande intresse för elbilar, påverkar också aktien. Regulatoriska förändringar och miljölagstiftning kan också ha betydande inverkan.

Om företaget

Bilia AB är ett av Nordens största bilhandelsföretag och en ledande aktör inom service och reparationer av personbilar. Företaget grundades 1967 och har sedan dess vuxit till att omfatta flera olika tjänster inom bilindustrin. Bilia är en auktoriserad återförsäljare av flera stora bilmärken och erbjuder ett komplett utbud av tjänster för bilägare.

Tjänster

Bilia erbjuder ett brett utbud av tjänster som täcker hela livscykeln för en bil. Detta inkluderar försäljning av nya och begagnade bilar, service och reparationer, däckservice, finansiering och försäkring, samt uthyrning av bilar. Företaget har också en verksamhet inom reservdelar och tillbehör. Genom att erbjuda en ”one-stop-shop” för bilägare strävar Bilia efter att skapa en enkel och bekväm kundupplevelse.

Geografisk närvaro och kontor

Bilia har en stark geografisk närvaro i Norden, främst i Sverige, Norge och Danmark. Företaget har över 130 anläggningar spridda över dessa länder. I Sverige finns de flesta anläggningarna i större städer som Stockholm, Göteborg och Malmö, men de har även en stark närvaro i mindre städer. I Norge och Danmark har Bilia också ett betydande antal anläggningar i större och medelstora städer. Den geografiska spridningen gör att Bilia kan nå en stor kundbas och erbjuda sina tjänster på ett effektivt sätt över hela regionen.

Rulla till toppen